Vino Lazarčević

Zbog strasti prema vinu i iskrenim prijateljstvom sa tradicionalno dobrim komšijama iz Severne Makedonije, 2022. godine počeli smo uvoz najkvalitetnijih vina sa geografskim poreklom Ovčepolsko vinogorje. Pod imenom novog vinskog brenda „Vino Lazarčević“, odabrali smo vina koja se ističu posebnim kvalitetom a to su: Vranac, Italijanski rizling i Rose.

Vino Lazarčević Vranac 750ml

100% Vranac | Berba 2022. | Suvo crveno vino
Vranac je suvo crveno vino bogate rubin boje, jedinstvenog ukusa i karaktera, sa geografskim poreklom ovčepolsko vinogorje i kao takvo jeste sinonim za Balkan. Raskošnim kombinacijama aroma bobičastog voća i suvih šljiva sa primesom zrelih trešanja, izvanrednog je mirisa, a ukus je suptilan i pun, gubi oštrinu i razvija duži i uglađeniji finiš. Jaka struktura tanina obezbeđuje svež i srednji do visok nivo kiseline.

Vino Lazarčević Italijanski rizling 750ml

100% Rizling Italijanski | Berba 2022. | Suvo belo vino
Italijanski rizling je suvo belo vino, jedinstvenog ukusa i karaktera od ovčepolsko vinogorje. Proizvedeno je od jednog od najplemenitijih sorti belog grožđa. Vino je zelenkasto slameno žute boje, ima lepu kiselost i strukturu, slano i postojano sa veoma atraktivnom aromom grejpfruta i prolećnog cveća. Elegantna i ukusna pitkost, tanak, ali sa sjajnim karakterom. Napet i dugačak završetak.

Vino Lazarčević Rosé 750ml

100% Vranac | Berba 2021. | Suvo rosé vino
Rosé vino je svestrana i raznolika kategorija vina koja nudi jedinstveni spoj kompleksnosti i svežine. Napravljeno je od samo jedne sorte grožđa Vranac, od ovčepolsko vinogorje. Suvo Rosé vino ima harmoničan ukus, naglašava više citrusnih karakteristika sa naznakama voća. Mirisno je i živahno. Njegova kiselost i svežina daju mu trenutnu privlačnost, sa veoma lepim završetkom. Rosé vino je sve ono što je dovoljno za uživanje u posebnim trenucima.